Kalingraadiin ja takaisin

erkkik
Viestit: 20
Liittynyt: 09 Huhti 2014 13:15
Moottoripyörän malli: BMW K1200LT

Kalingraadiin ja takaisin

Viesti Kirjoittaja erkkik » 05 Maalis 2016 01:12

Suunnittelen tässä ensi kesän lomamatkaa ( vaikka Kati ei tätä vielä tiedä) GTL:n kanssa ja ajatus olisi ajaa Kuurin kynnäksen ja Nidan kautta Kalingradiin ja sieltä muutaman päivän oleskelun jälkeen samaa reittiä takaisin; eli simppeli turismoreissu. Onkohan minkälaisia kokemuksia ja jotain vinkkejä tms ?!
Venäjän vuosiviisumit on ja rajanylityskin pitäisi olla jotenkin hanskassa aikaisempien autotyöreissujen pohjalta ( toki vain Svetogorskin raja-asemakokemuksella).

Mukavaa jos joku jaksaisi kertoa Kalingradin kokemuksista ja mieluiten niitä positiivisia juttuja.

T eki

kallepekka
Viestit: 1
Liittynyt: 10 Maalis 2015 17:36

Re: Kalingraadiin ja takaisin

Viesti Kirjoittaja kallepekka » 14 Maalis 2016 20:51

Kolmisen vuotta sitten ajettiin Kaliningradin läpi Puolaan. Kuurin kynnäs on erikoinen muodostelma ja näkemisen arvoinen. Liettuan puolellakin varmaan kannattaa viipyä, vaikkapa yöpyä Nidassa. Rajanylitys Venäjälle toimii samalla tavalla kuin Viipurin suuntaan mennessä, silloin kun menimme ei ollut edes ruuhkaa. Bumagat on ilmeisesti sinulle tuttua, täytät tulliselvityspaperin etukäteen netistä löytyvälle pohjalle kahtena kappaleena molemmin puolin kopioituna.
Olet ilmeisesti tutkinut tietoja kaupungin nähtävyyksistä ja tiedät, että haluat yöpyä siellä. Me ajettiin suorinta tietä kaupungin läpi ja sen reitin varrella näkymät eivät houkutelleet viipymään yhtään pitempään. Ihmiset toki olivat aivan ystävällisiä, kun huoltoasemalla kyselimme opastusta läpiajoon. Puolan suuntaankin kannattaa jatkaa, siinähän alkaa järvialue, jossa on mukavia maisemia, kaupunkeja ja teitä.
t. kallepekka

erkkik
Viestit: 20
Liittynyt: 09 Huhti 2014 13:15
Moottoripyörän malli: BMW K1200LT

Re: Kalingraadiin ja takaisin

Viesti Kirjoittaja erkkik » 16 Maalis 2016 21:56

Kiitos kallepekka viestistä !!

Juu hotelli Kaliningradista on varattu ja kai ainoa suomenkielinen opas Sankarimatkailijan Kaliningrad ostettu ja luettu. Kuurin kynnäksen kautta meinaamme ajella ja myös Nidassa yöpyä ennenkuin jatkamme Kaliningraadiin. Puola jätetään tänä vuonna käymättä ,sillä tarkoitus on vain tutustua Kaliningraadiin, koska maailmanpoliittisesta syystä kaupunki on kuulopuheiden mukaan äskettäin vilkastunut ja saanut runsaasti uutta "kalustoa" vanhojen panssareiden yms. jatkoksi. Ajatus on ennakkoluulottomasti ainakin päivä kaupungissa kierrellä ja sitten palata ehkä samaa reittiä takaisin tai sitten ylittää raja toisen aseman eli Sovetskin kautta. Bumaga-asiat pitäisi olla hallinnassa vaikka tuo paikallinen kieli vain vajaan parin vuoden opiskelun ( varsinkin se tapahtui 70 luvun lopulla) pohjalta on erittäin ruosteinen ( toisaalta ruoste saatta sopia hyvin ko. alueelle).


T eki

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa