BMW MC Club Rider Training kuvia aiemmilta vuosilta

Ajokoulutus

 

BMW MC Club Rider Training

Mitä enemmän kurveja sen hauskempaa moottoripyöräily on! Kaiken tämän hauskuuden takana on moottoripyörän kokonaisvaltainen hallinta. Niitä mm ovat oikeanlaiset ajolinjat, oikea tilannenopeus sekä katse oikeaan paikkaan kohdistettuna.

Kurssilla keskitytään ennaltaehkäisemään tyypillisimpiä motoristien henkilövahinkoihin johtaneita tilanteita taajamassa ja maantiellä.

Teoria viedään käytäntöön turvallisessa harjoitteluympäristössä.

 

Kenelle?

Jokaiselle motoristille!  Koulutuksissa huomioimme erikseen ajokokemuksen ja jaamme kurssilaiset kokemuksen perusteella sopiviin ryhmiin. Näin jokainen saa parhaan mahdollisen hyödyn kurssista

BMW MC Club Rider Training  – Ladyday Ladyday koulutukset löydät täältä!

Ladyday on räätälöity erityisesti naisille

Vuoden 2019 koulutusohjelma löytyy täältä! BMW MC Club Rider Training    

Ilmoittautumiset jäsenjärjestelmän kautta –> ”jäsensivulle” klikkaa ”muokkaa omia tietojasi” ja pääset ilmoittautumaan tapahtumiin!

Vuoden 2017 aikana koulutimme yli 100 ja vuoden 2018 aikana lähes 200 kerholaista BMW MC Club Rider kursseilla. Koulutuspaikkoina toimivat mm Ahvenisto, Alastaro, Pesämäki, Riihimäki ja Vihti

 

Usein Kysytyt Kysymykset:

Teipataanko peilit?  Vastaus kyllä. Joko teipataan, tai ruuvataan irti. Moottorirata harjoittelupaikkana on sellainen, että takana ei ole mitään kiinnostavaa, vaan kuskin koko huomio halutaan kiinnittää siihen mitä edessä tapahtuu. Fiksua on teipata myös nopeusmittari piilon koska radalla ei ole nopeusrajoituksia. Jos pyörästä löytyy muita lasiosia, esim. ajovalo, niin sekin teipataan.

Ajetaanko ”possuletkaa”? Maantie 1 käydään ns. Rastikoulutuksena ja joka kerta radalle mentäessä on uusi teema jota treenataan. 15-20 min setistä ensimmäiset pari kierrosta mennään yhdessä ja loput 6-8 kierrosta omaan vapaaseen vauhtiin. Jos radalla on koulutusryhmän kanssa muita, niin heidät päästetään radalle ensin.
Ruuhkaa ei synny, koska radalle ensin menneet eivät neljään kierrokseen saa koulutusryhmää kiinni. Ja sinä aikana on koulutusryhmä kerinnyt venymään jo yli 500m letkaksi.

Saako ottaa kerhoon kuulumattoman kaverin mukaan? Ensin paikat myydään kerholaisille, sitten mukaan pääsee kerholaisten kaverit. Ja jos tilaa jää, niin loput paikat vapautetaan yleiseen myyntiin.

Kuinka kurssille voi ilmoittautua? Ilmoittautuminen tapahtuu vain jäsenjärjestelmän kautta. Kouluttajille ei voi ilmoittautua.

Saako koulutusryhmässä ohittaa setin aikana? Kyllä saa, vaikka se ei ole ajoharjoittelupäivän pääteema. Jokaisella radalla käydään kuljettajakokouksessa tarkkaan läpi rataetiketti ja kyseisen radan erityispiirteet. Sääntöjä rikkovan ajot päättyy nopeasti ilman valitusoikeutta. Vastakysymys: jos reilu vartin setin aikana radan nopein ajaa keskinopeutta 92 ja radan hitain 68km/h niin montako kertaa he kohtaavat jos nopeampi päästetään Ahvenistolla radalle ensin?

Mikä on kurssin tavoite? Kurssin ensisijainen tavoite on olla pääsemättä tilastoihin.
Olen kymmenen vuotta harrastanut onnettomuustilastojen erittäin intensiivistä lukemista ja analysointia. Kurssin sisältö on erittäin tarkaan räätälöity niihin kipupisteisiin, minkä tyypin onnettomuuksia kohderyhmälle sattuu huomattavasti keskimääräistä enemmän.

Mitataanko kursseilla mökät? Ahveniston maantiekurssi on ainoa jossa on melurajat.
Kaksi ja nelisylinterisillä on mittauksessa eri kierrokset koneessa. Varmista oikea mittaustapa jos pyöräsi on hilkulla meneekö se läpi.

”Olen ilmoittatunut kurssille, mutta laskua ei ole tullut” Kurssi laskutetaan vasta sitten kun sen myyntiaika on loppu. Kun saat vahvistuksen osallistumisestasi on kaikki hyvin. Lasku saattaa tulla vasta viikkoa ennen kurssia jos sinne on paikkoja myymättä

”Millainen vakuutus tarvitaan” Jokainen ajaa omalla vastuullaan ja vakuutuksillaan. BMW Moottoripyöräkerho ry ei vastaa suoraan tai välillisesti mahdollisesti tapahtuvista vahingoista.