Ajaminen ja lisäsilmät

Keskustelua aiheesta ja aiheen vierestä
JariM
Viestit: 3
Liittynyt: 10 Helmi 2015 23:21
Moottoripyörän malli: F800ST

Ajaminen ja lisäsilmät

Viesti Kirjoittaja JariM »

Aikoinaan kun aloittelin ajouraani en vielä kaivannut laseja, joten ensimmäisten vuosien aikana ei tullut pohdittua piilolinssien tai silmälasien eroja.

Nyt kun palasin pyörälliseksi, niin jo kypärän hankinnassa oli huomattavan paljon kokeiltavaa, jotta lasit mahtuvat hyvin. Onneksi löytyi Schuberthin kypärä, jossa myös aurinkovisiiri toimii hyvin lasien kanssa. Nyt kuitenkin kun lasien uusiminenkin tulisi ajankohtaiseksi on alkanut laserleikkaus houkuttelemaan entistä enemmän.

Jos olet käynyt leikkauksessa, onko siitä ollut mitään haittaa ajamiselle. Silmien kuivumista, tähti-ilmiöitä, valoherkkyyttä? Piilolinssit olisivat hyvä vaihtoehto, mutta niistä en ole koskaan oikein pitänyt.
Ayrtono
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Elo 2014 08:55

Re: Ajaminen ja lisäsilmät

Viesti Kirjoittaja Ayrtono »

Itse (vm. 71) kävin tallinnassa Laservisioonilla femtolasikissa pari vuotta taaksepäin. Olin samana päivänä yksi neljästä operoidusta, jokainen vaikutti hyvin tyytyväiseltä oloonsa.

Muuten kaikki meni suurin piirtein mainiosti - ikä huomioon ottaen. Mutta yöllä ajaessa pistemäisten voimakaskontrastisten valojen viuhkailmiöt ovat jääneet. Oppii niidenkin kanssa elämään, kokonaisuutena ehdottomasti en kadu, muuta kuin etten käynyt jo kauan aiemmin - ymmärtääkseni tähän vaikuttaa nimenomaan ikä ja leikattava vahvuus. Viikon verran ahkerammin silmätippoja, noin 1-2 kk silloin tällöin, sen jälkeen ei ole tarvinnut. Hämäränäöstä voisi ehkä hitusen sanoa heikenneen vs. lasit, mutta toisaalta lasien ja linssien kanssa oli ne omatkin epätarkkuutensa.

Hiukan jouduttiin jättämään myös varaa ikänäölle, ettei ihan tasan nollaan laitettu, muttei kuitenkaan varsinaista monovisionia, siitä luin liian monta negatiivista kokemusta.

Ja firman valintaan vaikutti ihan kattava googlailu - ainakin itsestäni vaikutti kotimaisista toimijoista löytyvän huomattavasti enemmän valitusta.

Eli itselläni ei kuivumista (vaikka silmäni ovat luonnostaan kuivat), valoherkkyyttä.
Vastaa Viestiin