K1200LT abs ongelma

K-sarjan pyörät
Bulisti
Viestit: 1
Liittynyt: 21 Kesä 2023 11:39

K1200LT abs ongelma

Viesti Kirjoittaja Bulisti »

Tervehdys!

Koitin haulla etsiä, mutta en löytänyt vastauksia.

Osin muutama viikko sitten 2003 vuoden k1200lt jolla ajettu noin 60tkm.

Pyörässä abs ei toiminut kun ostin. Vilkutti vuoroin abs ja varoitus valoa. Tarkistin takajarrunestesäiliön ja toinen oli aivan tyhjä. Laitoin nesteet sisään ja kaikki alkoi toimia normaalisti ja varoitusvalotkin toimivat kuin pitää. Tänään käynnistin pyörän ja kaikki toimi niinkuin pitää. Lähdin liikkeelle ja ekassa jarrutuksessa abs valo alkoi vilkkua tiheään ja varoitusvalo paloi. Sammutin pyörän ja käynnistin uusiksi. Kaikki ok. Taas ensimmäinen jarrutus ja abs valo alkoi vilkkua ja varoitusvalo paloi. Tarkistin nesteet ja kaikki ok. Mistähän moinen voi johtua? Abs pumppu kuuluu kun painaa jarrua. Toki hetken päästä absit tippuvat pois ja jarrupoljin sekä kahva jäykemmät.

Kun ostamisen jälkeen täytin nestesäiliön, oli tosiaan toinen takasäiliöistä (etummainen, ilmeisesti takajarrun) säiliö ihan kuiva. En ilmannut silloin kun kaikki tuntui toimivan. Voiko ilma nyt muutaman sata km jälkeen aiheuttaa ko vian? miten järjestelmä ilmataan? onko jokin tietty järjestys tms ja miten abs yksikkö ilmataan?
Tuomas Aho
Viestit: 133
Liittynyt: 02 Loka 2014 12:16
Moottoripyörän malli: S1000 XR
Paikkakunta: Veikkola

Re: K1200LT abs ongelma

Viesti Kirjoittaja Tuomas Aho »

Moi,

Jos olet facessa, voisit laittaa tämän sinne bmw mp keskustelun puolelle. Jos et, niin ainakin Ari Ignatius osannee auttaa ari.ignatius@gmail.com
Ei ole tärkeää minne on menossa, pitää vain tietää mistä on tulossa ;)
Kari A
Viestit: 36
Liittynyt: 19 Loka 2022 10:05
Moottoripyörän malli: K1200RS

Re: K1200LT abs ongelma

Viesti Kirjoittaja Kari A »

K1200RS -LT ABS jarrujen ilmausohjeet suoraan huolto-ohjekirjasta. Ei perinteisesti jarrua paineistamalla ja ilmausruuvista letkun kautta vuodattamalla, vaan letkun kautta ilmausruuvista imemällä. Imutyökaluna toimii vaikkapa kohtuullisen kokoinen injektioruisku. Jos vielä laittaa jotain kierretiivisteainetta ilmausruuvin kierteeseen, niin ei vuoda ilmaa sitä kautta.
Lisäksi etujarrujen ilmaus aloitettava vasemmasta jarrusta, koska siinä on pitemmät letkut kuin oikealla.
Vastaa Viestiin